bilderurmittliv.blogg.se

Pictures from my life.

Pool, beer and talk

Kategori: Allmänt



Har äntligen fått lite vänner, ett par från australien i min ålder som bor granne med mig i 1 vecka till innan deras semester är slut och ett gäng från Italien som är här och gör lite voluntärarbete på en skola 1 månad och så har Lena den andra voluntären kommit!
Så i lördags var vi och åt pizza på Kilifi club och sedan åkte vi vidare till Mnarani hotel för vi hade hört att drt skulle vara ett party där. Men när vi kom dit så visade det sig att dom ställt in partyt :/
Det var inget att hänga läpp för, vi gjorde det bästa av situtionen och tog varsin öl och började spela biljard! Så det blev en trevlig kväll med massor av skratt och riktigt bra sällskap!
För 1 vecka sedan var jag ensam, nu är jag helt plötsligt omringad av 8 vänner som vill ses! :)
Hoppas eran helg var bra!

Två ord sammanfattar denna morgon: sjukt och kaos

Kategori: Allmänt



Alltså på riktigt, det här är det värsta jag har varit med om trafikmässigt. I jämförelse med det här så kör Italienarna som gudar!
Att åka genom Mombasa i morgonrusningen är KAOS!
Bilar, bussar, långtradare, cyklister och människor på en väg.
Det sjukaste var när det körde 5 långtradare på rad och ALLA skulle köra om dom, så vägen som har 2 filer en för oss och en för mötande. Då börjar folk köra om i vägrenen och i det mötande körfältet!!! Hur fan tänker man när man börjar köra om 5 långtradare i det mötande körfältet mitt i morgonrusningen, det var ju inte direkt tomt och utrymme för omkörning, helt sjukt säger jag bara!
Har ni inte åkt bil i en afrikansk morgonrusning så är detta något ni borde uppleva för att det är så sjukt!!
Hur alla dessa människor har fått körkort är en stor gåta för mig, den ännu större gåtan är: HUR I HELVETE KAN DOM FÅ BEHÅLLA DET?!?!

Nu står jag på flygplatsen och väntar på att Lena ska komma, så snart är jag inte själv längre :D

Slappar

Kategori: Allmänt



Idag har jag hängt vid en pool hela fm, plockat mango och ätit till lunch och nu är jag tbx här i min solstol!
Jag är hos en dam som heter Rita, hon har flyttat hit från Belgien och har ett jätte fint och stort hus som hon hyr ut rum i. det är som att bo med hotellstandard fast för 150 kr natten ist för 800! Så om ni har funderat på att komma hit och hälsa på mig så kan ni alltid bo hos Rita!
På lördag kommer Lena som oxå ska vara här som voluntär. Hon är från Tyskland och mer än så kan jag inte säga än. Jag ska plocka upp henne från flygplatsen vilket innebär att jag ska upp vid 05.30 på lördag morgon!! Det känns supertidigt men när jsg tänker efter så är det bara 30 min tidigare än vad jag brukade gå upp när jag jobbade på Stålhammra.... tänk vad lätt det är att förtränga saker man inte vill komma ihåg!
Det är så lätt att vänja sig vid att gå upp runt kl 9 varje dag, efter sisådär 10-11 h sömn!

Tusker

Kategori: Allmänt

Igar sa träffade jag tva nya kompisar, Wayne och Steph.
Wayne är född här i Kenya men har bott i Uganda, Storbritanien och Australien. I Australien sa mötte han Steph som nu är hans flickvän. Dom är här i Kilifi pa semester med Waynes familj och igar gick dom förbi och sag skylten utanför som talar om att det här är ett barnhem sa da kom dom in för att titta och spela lite fotboll med kidzen. 
Eftersom det var tisdag igar (och där med dom sma fiskarna till middag) sa blev jag inbjuden till middag med hela Waynes familj. Efter middagen bestämde vi oss för att en öl vore pa sin rätta plats sa vi tog en tuktuk till Da coffe, som är en lokal pub här i Kilifi. 
Och väl pa Da coffe sa kom Waynes polare Josh och joinade oss, Josh är fran en stam fran västra Kenya. 
Riktigt trevlig människor som jag vet att jag kommer se mer av eftersom det visade sig att vi är grannar! :)
 
Och framföralllt sa skönt att ha nagra att snacka med, skratta, känna sig bekväm med. För Kenyanerna är trevliga, men jag vet aldrig ifall det är mig eller mina pengar som är ute efter, plus att när en 40 + are säger att jag är vacker sa känner jag mig mer obehaglig till mods än smickrad av det han sa!
 

I want to ride my bicykle

Kategori: Allmänt

Idag var jag pa stranden i 1.5 timme och lyckades bränna mig i hela fejset! Det var första gangen sen jag kom hit som jag brännde mig, sa nu har jag kylbalsam i hela ansiktet och ser ut som en gris.
Väntar pa att mina föräldrar ska ringa pa skype, jag verkar fa vänta...
Idag har jag fatt reda pa att barnhemmet har 3 cyklar, sa nu kan jag cykla om jag ska nagonstans i närheten! Imorgon ska jag ta reda pa ifall barnen kan cykla, om inte sa vet jag vad jag gör hela helgen!

Cash is king

Kategori: Allmänt

För nagra dagar sen tog mina pengar slut och självklart sa var ATM automaten trasig när jag skulle ta ut pengar! Men idag hade dom bytt ut hela aparaten och jag kunde fa mina pengar. Det är inte ofta man tar ut det högsta möjliga belopp men idag gjorde jag det, 20 000 KSH (lite mindre än 2000 svenska kr)
Jag är lite nervös när jag vet att jag bar omkring pa 20 st 1000 lappar i min planbok. Tack och lov sa bär jag inte runt pa dom sa mycket eftersom jag akte hem efter att ha tagit ut pengarna och väl hemma sa ser jag till att dom är i säkert försvar bakom las och bomm!

Mahambre

Kategori: Allmänt

 
I lördags gjorde vi Mahambre som vi skulle ha till frukost i söndags.
Mahambre paminner om munkar, bortsett fran att det inte är nagon fyllning i dom.
.
 
Vi använder muggar för att fa rätt storlek
 
Jäsningsdags
 
 
Friteringsdags
 
 
Alla vill titta pa!

Det jobbigaste

Kategori: Allmänt

Det är mycket som är annorlunda för mig, nu när jag flyttat till Kenya. Det som jag tycker är jobbigast är varken maten eller värmen, för det var jag inställd pa och vet hur det är när nagot är varmt och att man inte alltid blir mätt för sa kan det vara i Sverige ibland oxa. Sa det som är jobbigast för mig är det som jag inte har kunnat förbereda mig sa mycket pa, namligen att vara borta fran ALLA mina vanner!

Med vissa är det lättare, för Martina vi ses ju inte sa mycket sen du flyttat till Spanien och Sara, dig har jag inte alls sett sen du flyttade till London. Sa med er är det okej, jag har vant mig vid att ni inte alltid är där när jag önskar.

 

Dom senaste 2 aren har jag haft mycket för mig, att vara ordförande i Vi Unga i Stockholm gjorde att det alltid fanns nagot att gora, manga ställen att besöka, utbildningar att ga pa, stammor till höger och vänster, anställningar att fixa och framförallt det som fick mig att faktiskt göra allt detta var att jag har flera väldigt bra vänner i samma organisation och det är helt fantastiskt!
Att spendera 3 helger en manad med att göra saker med Vi Unga är inte nagot problem för jag far chansen att träffa dom som annars bor sa langt ifran mig. Nu pratar vi inte langt bort som i langst ut pa tunnelbanelinjen utan sa langt att man inte kan ses över en dag utan maste ta en hel helg.
Som dom flesta av er redan vet sa tog det har upp mycket av min tid och nu är jag glad för det för jag har lärt mig och utvecklats sa mycket som människa och framförallt sa har jag fatt nagra vänner för livet och det är värt all tid i världen!

 
Genom gymnastiken har jag träffat mina pinglor och Ronja, nu skulle jag nästan vilja se oss som ett gäng, men bara nästan! Jag är otroligt glad för att ni flyttade fran Tumba till Tullinge och jag kommer fortfarande ihag mitt första intryck av Sara och Martina. Sara som jag tyckte var en wanabe emo och Martina som var en fjortis med sina UCLA mjukisbyxor som du hade pa varenda träning, kommer du ihag det? Jag kommer inte glömma bort när vi akte till Götet, köpte massa kex, var pa liseberg och spökena skrämde skiten ur oss, tack för den Anthon! Jag hoppas ni kommer ihag vart vi ses i oktober 2016!
 
 
 

Sen finns det vänner som inte har funnits där sa lange men som spelar desto större roll i mitt liv, som att jag ska aka till Asien med Mario, Isak och Hugo. Hur hände det här är det flera som fragar, du träffade Mario för första gangen i maj! Ja, det gjorde jag och det sa klick, vissa vänner hittar man bara sadär och över en natt eller en vecka i Trysil sa vet man att det här är en vän för livet, eller hur Elin!
Jag är super glad för att jag har spenderat halva sommaren med Mario, Isak, Simon, Alex, Oscar, Hugo, Antonio, Olle och Cicci. Vi är en salig blandning av personligheter och olika viljor men pa nagot sätt lyckas vi komma överrens och ha jävligt kul tsm! Jag saknar att ga hela götgatsbacken mitt i natten för att komma hem till Simon lite för sent men det gör inget för det är da jag har haft nagra av mina bästa sommar minnen! Eller att försöka aka ut till Nynäshamn när det inte gar nagra bussar, men vi löste det galant med en bil och en tjej med körkort, tur att en av oss har haft lite vett i skallen och tagit det där körkortet. (Ja pappa, jag ska ta tag i det och börja köra när jag kommer hem)

 
 
 
 
Nagot som jag fatt det senaste aret är kollegor, sant som man inte hade nar man var liten. Jag har haft turen att ha fantastiska kollegor som jag fatt jobba med och nu när jag läser att dom ska aka pa kryssning blir jag lite avundsjuk, jag vill ju aka med!
 
Jag är tacksam för att jag har fatt lara känna er, ni är guld värda hela bunten!
Och det är jobbigt att vara ifran er, för jag har som sagt inte kunnat föreställa mig det men jag har överlevt hittils och kommer fortsätta göra det. Jag ser detlite som en utmaning i Fear factor (Det gör jag med det mesta som möter mig med rädsla, sa tack Christoffer för du fick mig att börja tänka lite omvänt!)
 
 
 
 

Pizza har aldrig vart sa gott!

Kategori: Allmänt

Jag maste börja med att säga att jag just nu ÄR MÄTT! Otroligt skön känsla, at en hel Pizza till middag sa nu är jag nöjd och glad =)
 
Däremot är jag inte lika glad över det som haller pa att hända här pa barnhemmet. Jag behöver lite tips och rad fran er kära vänner för jag vet inte riktigt vad jag ska göra...
Den senaste tiden sa har nagra av dom äldre av tjejerna (12-15 aringar) börjat uppföra sig nochalant och är oförskämda mot oss, personal.
Dom kommer inte hem fran skolan för att äta lunch,
dom hälsar inte pa oss,
dom ska helt plötsligt bara ha nya saker, nya pennor, böcker, kläder, hygienartiklar osv varje vecka. Nu börjar jag nästan tro att dom bara vill ha nya saker för att kunna sälja till sina kompisar och sa för att fa pengar att köpa mat för i skolan för att slippa komma hem.
Sedan klagar dom pa att dom inte far nagon mat har och att dom maste ga med trasiga och smutsiga kläder, Vi tvättar 3 dagar i veckan.
När jag är i närheten sa pratar dom alltid pa Kiswahili sa att jag inte ska forsta vad det är dom säger. När jag säger till dom att prata engelska sa säger dom att dom har pratat färdigt och gar därifran.
 
Det här är ett beteende som började under lovet. och som har fortsatt nu när skolan har börjat och som jag tycker är jätte trakigt att se. Se att dom här unga, smarta, snälla tjejerna förändras sa fort gör mig illa till mods, är det nagot som har hänt dom som gör att dom agerar sa här, har nagon lovat dom nagot har utanför barnhemmet, det Finns sa mycket jag undrar över, som dom inte vill svara pa varken till mig eller till nagon annan!
 
 

Jag ska mala hela världen lilla mamma

Kategori: Allmänt


Jag har fatt massa flätor i mitt har och kanner att jag börjar likna afrikanerna till utseendet (Om vi bortser fran hudfärg)
 
 
Dom senaste dagarna har jag och Suddi (han jobbar som vaktmästare) malat byggnaden som voluntärer, gäster och dom äldre barnen bor i, och idag fick vi även lite hjälp av barnen som är lediga fran skolan eftersom det är helg.


Maureen vill alltid hjälpa till och hon är precis som alla barn i Sverige och "kan själv" när hon ska hjälpa till! :)


 
Lucas hjälper till att mala, i bakgrunden ser ni Suddi och även delar av Brenda som oxa hjälpte till.


 
Flori läser, trots att han bara är 5 ar sa kan han redan läsa pa tva sprak, engelska och kiswahili.
För att fa börja skolan här i Kenya krävs det att man kan läsa pa engelska redan innan man börjar!!

 
Leon klättrar i träd och i bakgrunden kan ni se huset som vi malat, runt alla fönster ska vi köpa vit färg och mala med

Ett annat liv...

Kategori: Allmänt

I gar var jag i en by ute pa landet, där en av tjejerna som bor pa barnehemmet hennes mormor bor där.
Byn ligger 45 min med bil fran Kilifi, och halva vagen far man aka i 20 km/h pga daliga och sma vägar.
Och dar mormorn bodde var det 4 sma lerhus dar det totalt bodde 11 personer i.
Dom torkade bönor och majs utanför hyddorna, odlar pumpor, barnen har en mil att ga till skolan enkel väg, man maste ga och hämta vatten varje dag osv.
Da inser jag hur bra jag har det här pa barnhemmet! Som har rinnande dricksvatten i kranen, tvättmaskin att tvätta mina kläder i, mat tre ganger om dagen osv.
Nästa vecka ska vi aka till en annan by där en annan tjej som bor här har släktingar. Vi far se om vi kommer dit för efter den senaste regnperiodern sa ska vägen ha fallit samman och inte sa mycket aterstr enligt rykten här borta, det atersta att se!
 
Slänger upp nagra bilder fran byn i ett annat inlägg!
 
 

Snart en manad

Kategori: Allmänt

Imorgon var det en manad sen jag stod och grät pa Arlanda. Redo för mitt livs äventyr. Sa mycket aventyr har det inte blivit, men jag har sett mycket av afrika och alla kontraster som finns här. En av dom är att internet är 5 ggr langsammare än hemma i Sverige. (Det är därför jag inte har dropboxat sa manga episoder av One tree hill än, lat dom vara kvar Cicci sa jag kan fortsatta ladda ner dom!)
Det kommer en annan voluntär hit runt den 25 september, sa jag far forsöka roa mig själv tills dess. Nu pa lördag aker dessutom Petra och Helmut, grundarna till branhemmet, tbx till Tyskland för nagon/nagra manader. Sa snart är jag den enda europeen här...
Jag har iaf fatt lana en dator av Helmut som jag kan använda för att skypa sa hör av dig och säg en dag du vill höras sa kan jag förmodligen! För jag vill jätte gärna prata med alla mina vänner för det är lite jobbigt att inte veta vad som händer i era liv. och alla vill veta vad som händer i mitt sa jag tror att jag ibland svarar pa samma fraga 4 ggr pa en dag fast pa lite olika sätt. Da är det mycket lättare att prata fram sitt svar, framförallt sa gar det fortare än att skriva det.

Om ni inte redan har märkt det sa är datorn jag fatt lana tysk, vilket betyder att det finna ä och ö men inte a (en prick ovanför a)

Nu maste jag diska...

Mitt rum del 1

Kategori: Allmänt

Tänker på Elin och Therese ibland när jag ska sova, för jag känner som så måna andra barn, mig som en prinsessa när jag sover under sänghimmel. För det är roligare att tänka att jag är en prinsessa än att tänka på att det skyddar mig från alla äckliga kryp (och framförallt från myggorna) som man inte vill ha i sängen!

Så såhär ser min säng ut, den är större än min 105 säng som jag har hemma, men den är fan inte

skönare! Sängen är hård och inte insoven. Tror jag har en ny madrass...
Brevid sängen har jag ett litet nattduksbord med en lampa, ett kort på mig och världens bästa syster, en bok jag läser för tillfället, en sten jag fått av Martina, mina hörlurar och en klocka får hänga på en av pinnarna som sticker ut i hörnen.




En annan dag får ni se resten av rummet :)