bilderurmittliv.blogg.se

Pictures from my life.

May. 31, 2013

Kategori:

När jag från början trodde jag skulle vara borta i 1 år så räknade jag ut att jag skulle missa min systers student. Bara tanken på det gjorde mig ledsen, missa en av de största dagarna i ens liv!
Så jag funderade över hur jag kunde göra för att få spendera tid med henne innan jag åker och kom fram till att det bästa och roligaste skulle vara ifall vi åkte utomlands.
Då får vi vara tsm, det finns ingen risk att man skjuter upp det och framförallt för att min syster är min bästa vän, jag vet att vi har minst lika kul som jag har med någon av mina vänner!



Nu ska jag "bara" vara borta i 6 månader och kommer förmodligen hinna hem till Idas student (beroende på om jag åker någon annanstans i världen när jag kommit hem från Kenya)
Men igår så bokade vi 1 vecka på Rhodos!

66 dagar kvar!

Kategori:

Jag måste ta tag i det här med visum snart!
De flesta säger att jag inte vehöver fixa det innan utan att drt.bara är att ansöka om det när jag landat i Kenya, fast det känns som en chansning!
Vad händer ifall jag inte får visum?!?! (vad krävs för att dom ska kunna neka dig visum?)

Jag vill vara på den säkra sidan och ha fixat det innan jag åker!



Strålande sol i Tullinge!

I-lands problem

Kategori:

Kommer behöva åka förbi banken idag igen :/
I lördags la pappa ut pengar för två par skor till mig. När jag senare skulle ta ut pengar (med mitt gamla kort som jag har kvar) i bankomaten för att ge tbx till min snälla pappa så medjes det ej. Efter att ha provat i tre olika uttagsautomater så ger jag upp.
Jag kan alltså handla med kortet men alltså inte ta ut pengar i valfri bankomat!
Jag vet inte omvdet här hsr någonting att göra med att jag skaffat VISA kort, så idag blir det en till vända till banken för att ta reda på varför jag kan betala med mitt kort men inte ta ut pengar!



Finis Tinis

Kategori:

Idag fyller min pingla 20!
Det är konstigt och tråkigt att du inte är här och kan bli firad :(
Men jag vet att du har det bra där borta i Madrid och får se en annan del av livet.

Såhär i efterhand är jag glad att jag började hänga med "fjortisen i Ucla mjukisar" på träningen och att vi fick vara tränare tsm!





Du är i mina tankar...

Kategori:







Inflyttningsfest hos världens gladaste chey!



Don`t let our last kiss to be our last

Kategori: Allmänt

Bokade resa T&R idag, det känns helt sjukt!
Jag vet inte hur jag ska tackla det, förvirring blandat med glädje.
Vetskapen om att nu är det verkligen på riktigt, inte bara något klychigt som man säger till folk utan nu har jag min biljett!
Jag vet vart jag ska, jag har börjat vaccinera mig, jag har fått mitt VISA kort, det enda som saknas nu är ett visum som jag måste fixa närmsta veckorna!
 
Jag lever livet här hemma som att jag inte levt det förut, struntar för en gångs skull i konsekvenserna av för lite sömn och för mycket skratt, alkohol och fantastiska vänner, några som jag knappt vet hur jag känner!
 
 
 
Såhär ser alltså jag ut efter att ha bokat resa!
 
 

May. 22, 2013

Kategori:

Vill inte veta hur mycker tid jag har spenderat på pendeln Södertälje- centralen det senaste halvåret. Skulle nog komma upp i några dygn...


Idag ska jag till City akuten och jag håller alla tummar och tår för att jag får vaccinera mig och inte blir vidare skickad som jag blev på förra stället jag gick till!!

Masterchef a la Lina

Kategori:



När jag och syrran är själva hemma så bjuds det bara på god mat!
Idag sprang jag 5 km för första gången i år, är i hyfsad form och det lovar gott inför Vårruset som vi springer ett gäng från jobbet nästa vecka!

Kommer sakna er!

Kategori:

När man jobbar kl 8-20 med en timmes paus mellan kl 16-17 är det bra att man har trevliga kollegor som man kan umgås med!
Jag har turen att ha många bra, trevliga kollegor som man kan umgås med. Igår åt jag middag på Mimmis balkong och fick se hur fint hon bodde :)



Det är när man ses utanför jobbet som jag tycker att man verkligen lär känna varandra, det blir lite mer avslappnat och man kan vara sig själv och slipper oroa sig för att man säger något opassande framför eleverna.

Jag kommer sakna mitt jobb och mina kollegor när jag är i Kenya. Där kommer det vara jag och en annan voluntär, sen är det 8 anställda.
På mitt nuvarande jobb är vi ca 18 assistenter bara i särskolan!! Så det blir en omställning.

Jag hoppas att jag håller kontakten med några kollegor som jag känner att jag har kommit närmare! Det vore tråkigt om allt "rinner ut i sanden" bara för att man inte jobbar på samma jobb längre!

VM GUUUUULD!

Kategori:

Har inte gjort något vettigt dom senaste dagarna.

Fast nu ljuger jag, jag har träffat en hel drös mes människor och det är nog det mest vettiga man kan spendera tid på!

Det började i fredags då jag var på The Sounds och träffade Vera och Klara. Så jäfla bra, en timme går väldigt fort när Maja står på scenen och sjunger låtar som ger en flashbacks från högstadiet!
Efteråt irrade jag omkring i Vitabergsparken med en nyfunnen vän som tycker jag har stora axlar (Vilket jag inte kan sluta tänka på) och letade efter Simon som vi efter mycket om och om igen hittade.
Så nu tycker jag att jag känner halva Simons kompiskrets!




I lördags gjorde jag nåt annat vettigt, sov till 13.30 och myste hemma hos min snyggpingla till Eurovision.

Igår träffade jag två brudar jag jobbat med dom senaste sommrarna och tillslut kom jag hem och grillade med Vera. Vilket resulterade i att vi höll på att börja brinna men det är en annan historia som får vänta.

Så jag har gjort massa vettiga saker, för det här är sånt jag kommer sakna i Kenya, tror jag..


One step closer

Kategori:

Har vart på banken och ansökt om VISA kort, hoppas verkligen att det kommer till min postlåda i mitten av nästa vecka så jag kan boka flyg!




Sen är det det här med att vacinera sig när man är allergisk mot ägg
(De allra flesta vacin odlas fram i ägg och därför är det en stor chans att man reagerar på det om man är ägg allergiker)

Jaghar vart i kontakt med två ställen. Och inget av dem vill ha mig som kund tydligen, så segt att bara bli runt bollad. Så nu vet jag vad jag gör nästa vecka oxå :/

Detox dag 2

Kategori:

Har bra musik i lurarna och är strax framme på centralen.
Ska ansöka om VISA kort hos min bank, om du undrar varför så läs förrgående inlägg!

Sen ska jag gör det jag faktiskt åker hela vägen in till stan för, (banken har kontor i Tullinge där jag bor som skulle vara lättare att gå till)
ska till ett vacinaionsställe och få info om vad jag behöver vacinera mig mot. Jag hoppas att jag kan vacinera mig direkt men det känns som att jag kommer behöva åka tbx en annan dag :/








Frustration

Kategori:

Har hittat flyg med ett av Afrikas bästa flygbolag T&R för under 6000 kr, vilket känns som ett skämt. Sjukt billigt med tanke på hur långt jag flyger!

Efter att ha dubbelchekat med barnhemmet jag ska till att det var okej att jag kommer det datumet så skulle jag idag boka biljetten.
Du läste rätt, jag skulle bokat biljetten, jag har inte bokat den.
När jag kommer till betalningen så kan man bara betala med kreditkort, så mamma är snäll nog att låna ut sitt så jag ska kunna betala. Då står det en fin röd text att den som kortet är registrerat på måste medverka vid resan alt. checka in passageraren och kunna legitimera sig vid incheckning.
Inte en chans att mamma kommer kunna göra det åt mig när jag ska flyga hem från Mombasa!!

Så nu måste jag skaffa ett VISA kort innan jag kan boka resan, vilket kort och gott betyder att jag ridigast kan boka res nästa vecka, åååå det är så frustrerande!!!
En av alla saker jag måste göra inför resan är att skaffa ett kreditkort, jag hade tänkt vänta med det tills i sommar men nej.

Fly on the wings of love

Kategori:

I helgen ska jag ta mig i kragen och boka resa T&R till Kenya.

Det problem jag har stött på när jag tittat på resor hos olika flygbolag är att de flesta inte har "open flights".
En open flight innebär att man kan boka om resan. Detta vill jag kunna göra med min hembiljett, ifall jag inte skulle trivas (vilket jag ine tror) men det kan ju likväl hända något hemma i Sverige som gör att jag vill åka hem.


The final countdown

Kategori:

Har börjat räkna ned på riktigt nu, det är 88 dagar kvar tills jag kommer stå på Arlanda och vinka hejdå till världens knasigaste familj.

Jag kommer sakna dem, det vet jag. För mig är den stora frågan bara hur lång tid det kommer ta innan jag börjar göra det...

När jag var sisådär 10 år började jag åka iväg över en helg eller ett lov till Hallstahammar för att träffa min brevvän (som för övrigt är min syssling) Då kunde jag glömma bort att jag skulle ringa hem på kvällarna, antagligen för att jag kände mig som hemma hos dom.
Det är något som har följt med mig i tonåren, jag känner inget behov av att ringa hem för jag kan ju berätta vad jag gjort när jag kommer hem.
Skillnaden den här gången är att jag inte kommer komma hem efter en vecka, utan efter 6 månader.
Att försöka komma ihåg vad jag har gjort varje vecka i ett halvår kommer jag inte lyckas med. Därför kommer jag börja blogga här om det som händer vid ekvatorn.

Nu är det som sagt 88 dagar kvar, men det är mycket att förbereda och saker som tar upp mitt huvud hela tiden. Vilket jag kommer försöka skriva om här. Så jag inte bara kan se tillbaka på resan utan även på alla förberedelser som krävs.

Den största frågan just nu är: Hur förbereder man sig på att man kommer sakna sin familj när man aldrig tidigare har gjort det?

Då var jag i Umeå

Kategori:



100% ren njutning

Kategori: