bilderurmittliv.blogg.se

Pictures from my life.

kontraster

Kategori: Allmänt

Skrivet för 3 dagar sedan.

Att få en kort inblick i andras vardag är något som verkligen får mig att förstå hur bra vi i västvärlden har det och att vi klagar för ingenting.

Idag hälsade min familj och Erika på hos Jonathan (som är min privata tuktuk chafför) och hans familj för att se hur dom bor. Jonathan bor med sin fru och deras två barn, 6 och 3 år gamla, i ett hus byggt av sten. För drygt 8 månader sedan så brann deras sovrum och kök upp. Därmed så gick så mycket tid och pengar upp i luften, för att bygga ett hus gör man inte på 1 år här i Kenya. Det tar mycket längre tid än så och man måste ta ett rum i taget, så ett helt hus kan ta 10 år att bygga. Så när Jonathan då berättar att det brunnit så gör det ont i hela mitt hjärta!
Att Jonathan är glad, possitiv och alltid bryr sig om en är förunderligt och jag beundrar den styrkan som han har!
För att hjälpa hans familj att få lite mer pengar över till att kunna bygga upp det som brunnit ner så gav vi dom basvaror som ris, ugali och böner så dom inte behöver spendera pengar på mat närmsta 2 veckorna.
Jag kommer sakna min tuktuk chafför nu när jag inte kommer bo i Kilifi längre!

Nu har min familj lämnat Kenya och befinner sig återigen på Svensk mark.

Gott nytt år på er!

Lejonkungen live

Kategori: Allmänt



Det här är den häftigaste julklappen jag har fått!!!
Min familj har kommit hit för att vi ska kunna tillbringa julen tillsammans och för att se hur min vardag ser ut!
Igår och idag var vi på safari, det var helt obeskrivligt! Så många fantastiskt vackra djur, spänningen i att inte veta vad som finns bakom nästa kurva, räddslan när jätte elefanten som går på vägen kommer gåendes emot oss, den fantastiska utsikten som vi hade från hotellet. Det här är gelt klart något jag kommer bära med mig resten av livet.
Till alla er som inte har vart på safari, tveka inte en sekund, ÅK!!!

Ukunda

Kategori: Allmänt

Har sedan 1.5 vecka testat på något nytt, bestämde mig för att ta 2 veckor och voluntära på en skola som drivs av en tysk organisation.
Nu har alla barnen sommarlov så vi får hjälpa till att måla klassrum, vattna blommor, städa, dela ut matpaket mm. Det är annorlunda från jobbet på branhemmet på många vis. Jag är glad att jag testar på något annat för att få ett avbrott från vardagen och kunna hjälpa till med något annat.
Men när min familj kommer hit så åker jag tbx tilm Kilifi och barnhemmet för att fira jul, låta min familj få se det som har varit min vardag i över 4 månader, åka på safari och resa lite längs kusten!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Kategori: Allmänt

Igår hjälpte jag till att dela ut matpacket. Ett matpaket som kan stilla hungern för en familj på 4 personer i 1 månad! Det känns fantastiskt att veta att människor som har det bra ställt i västvärlden väljer att skänka några slantar för att någon annan ska överleva.
Några slantar behöver inte vara mycket, matpaketen som vi delade ut idag kostar 200 kr!! Och räcker för 4 personer i en månad. När min familj åker och storhandlar (vilket oftast sker med 1.5 veckas mellanrum) så går notan på dryga tusenlappen. För dom pengarna kan man mätta 20 personer i en månad!

Igår dog även en legend, Nelson Mandela är hyllad världen över ich det är många som sörjer honom idag! Jag har svårt att tro att vi kommer få se en person utträtta så mycket som Nelson gjorde, han är enastående och en viktig person i hela afrika!

1a advent

Kategori: Allmänt

Har så svårt att föreställa mig att det är första advent idag, julkalendern börjar, man tänder det första ljuset och har adventsfika i så många svenska hem idag.
Medans jag har vandrat på landsvägar med palmer och papaja träd i dikerna i 40 gradig värme och varit så lycklig för att vi hittade en liten butik som sålde kall läsk!
För mig har det varit sommar sen i slutet på maj.