bilderurmittliv.blogg.se

Pictures from my life.

blä

Kategori: Allmänt

I lördags grät jag när jag insåg att någon har tagit min hårddisk, bilder från 5 oförglömliga månader är borta! Jag hade hellre blivit av med min mobil, för korten jag har på den är korten ni har kunnat se på facebook. Men korten från min kamera har jag inte laddat upp eftersom internetet här nere är så segt.
Jag blir så fruktansvärt arg och ledsen.

Någon teknisk där ute som vet ifall man kan "hitta" raderade bilder från minneskortet om man inte har formaterat om det?

Uppdrag, en rättvisare värld!

Kategori: Allmänt

Världen är inte rättvis, men man kan göra sitt bästa för att skillnaderna ska bli mindre!



I år ska jag rösta för första gången, jag har nu hittat frågan som jag tycker är viktigast för mig!
Så till den skaran av mina vänner som är politiskt aktiva, jag har några frågor till er när jag kommer hem!

Besöksglädje

Kategori: Allmänt

Jag är så himla glad och tacksam för att en av mina vänner tog tag i saken och bokade sig en resa hit för att hälsa på mig!
Trots att vi av olika anledningar inte fick lika mkt tid som vi planerat tillsammans så har det ändå vart underbart att ha dig här! Vi har hunnit med massor av saker dom stunderna vi har haft tillsammans, du har sett alla 3 ställen jag kommer ha bott på när jag kommer hem, vi har firat nyår, du har träffat min familj och massor av mina vänner. Och jag tror med all rätt jag kan säga att du blev kär i Kenya, eller vad säger du Erika? ;)


Jag är övertygad om att jag har en resepartner när jag vill komma tbx till Kenya!

Om 3 veckor är jag hemma igen och kan träffa alla andra som jag saknat, jag kommer fortfaranade ihåg när jag vart här i 3 dagar och funderade på hur tusan jag skulle klara ett halvår, då kändes det så långt och det fanns inget slut, men nu plötsligt är slutet så nära och jag vill känner mig på ett sätt inte redo att åka hem. För det finns så mkt kvar att se, göra och uppleva, men det kommer få vänta till nästa besök!

Båttur

Kategori: Allmänt



Helgen har spenderats i Kilifi, jag har vart på båttripp med massa brudar! Jackie som äger stället jag är på nu, fyller år på måndag. Så i lördags firade vi henne med att åka på en båttur.
Förutom mig och Jacki så var det, Helen, Leoni, Louisa och en annan Jackie som alla är voluntärer i Mtwapa. Eftersom Erika är här så följde hon oxå med, och den sista som var med var Julie som kom till Kilifi för att vi tsm skulle besöka barnhemmet på söndagen, men när det vankades båttur så kom hon en dag tidigare!
Underbar båttur med massa skratt och nya bekantskaper och det bästa av allt, Jackie var supernöjd med sitt firande!

Äcklad och kär på samma gång!

Kategori: Allmänt



Min sista månad här i Kenya spenderas på en specialskola för barn och tonåringar med alla olika funktionsnedsättningar man kan tänka sig, autism, downs, microcyphalics, döva, cp skador, förlamningar osv osv!

Har varit där i 3 dagar nu och redan nu så mötes jag av kramar när jag kommer på morgonen! Det är så lite som behövs för att dom här barnen ska känna sig älskade. Ändå är det så få personer som ger dom den kärleken!

Idag fick jag höra en hjärteskärande historia om en av tjejerna som är här. När dom hittade henne för 2 år sedan så sålde hennes mamma henne till andra män så att dom kunde utnyttja henne sexuellt!
Jag blir så jävla förbannad när jag hör sånt här, hur f*n kan man utnyttja någon som varken kan röra sig eller kommunicera. Världen vi lever i är så sjuk!

Just nu väntar vi på att alla elever ska komma till skolan. Under skoltid så lever barnen på skolan och åker endast hem när det är lov.
Special skolan är stor, ca 350 elever!
Sen finns det en vanlig skola (primary school) med ca 1000 elever plus gymnasium (secondary school) med några 100 elever, så området är enormt!