bilderurmittliv.blogg.se

Pictures from my life.

11 178 km

Kategori: Allmänt

Idag träffade jag en bekant som bland annat var i Tanzania under tiden som jag var i Kenya. Tyvärr så lyckades vi inte ses i afrika men idag träffade vi varandra för en stund. 
När hon säger att hon förstår hur det känns för mig, så inser jag att hon går igenom precis samma sak. Med enda skillnaden att hon åker tillbaka nu i april och jag kommer inte åka förens i augusti.

När man kommer själv till ett land med en helt ny kultur som man inte stött på tidigare, oskrivna regler att följa, korruption som finns överallt så är det skönt att ha någon att prata med, försöka få deras syn på olika saker, förstå varför dom gör som dom gör osv. Jag är väldigt tacksam för att jag snabbt hittade en person som tog sig tid att förklara saker för mig, visade mig olika ställen, berättade om hur det är att leva i Kenya mm. 
Hade jag inte haft någon att prata med, så vet jag inte hur jag hade kunnat klara min första två månader då jag var helt själv. Inga andra voluntärer, inga vänner, vågade inte åka någonstans själv, var rädd för att vara ute så fort det blev mörkt. 
Det är mycket som blir läskigt och ibland kände jag mig som ett barn och undrar hur tusan jag skulle kunna klara det här. Nu är jag hemma 6 månader senare och har insett att jag har klarat det bra med tanke på allt som jag har sett och fått vara med om!
 
 
Nu är jag 11 178 km ifrån stället och personen som fick en speciell plats i mitt hjärta!
 
 
Vem gillar inte att bada?
 
 
 

Bille twinga

Kategori: Allmänt


Såhär glad kan man bli när man åker på safari
 
 
 
Har fullt ös med att hinna träffa alla kära vänner innan jag åker igen! 
I fredags var Sara här, vi har inte setts sen innan hon flyttade till London så det var ett skönt återseende, och det skönaste är att allt är precis som förut, det kändes som att vi träffades i förra veckan. För mig är det en otrolig känsla när man känner så med en vän, då vet jag att det är en vän som kommer finns kvar hela livet!
 
Just nu saknar jag Kenya, värmen, alla barnen, stämningen och avsaknaden av stress!

Drömmen?

Kategori: Allmänt

MItt 2013

Kategori: Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 

Jag följde mitt hjärta och förverkligade en dröm jag haft i flera år om att åka till Afrika och voluntärarbeta på ett barnhem.

 

 

Fem händelser som varit bra det här året?

 4e augusti åkte jag iväg på mitt livs resa, något som har förändrat mig på många sätt! Bara det kan bli 100 saker som har vart bra men det får bli en egen utvärdering!

 

 Gjorde mitt livs första anställning, något som vart läskigt, jobbigt och förväntansfullt!

 

Åkte till Spanien och hälsade på hos Pontus och Martina!

  
Träffade Mario för första gången, (om 3 veckor åker vi till asien med Hugo som ni ser kom lite insmygandes i bilden)
 

Sommaren, den innehöll så mycket på så kort tid!

Campande i skärgården
Resa till Grekland med min bästa syster
Hängde med mormor
Flummade runt för mycket med dom här filurerna
 
 
 Höll du ditt nyårslöfte?

Jag försökte läsa en bok varje månad, det gick lite trögt i början men sedan det blev sommar så har jag läst flera böcker varje månad!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Flera av mina kollegor från jobbet blev föräldrar, sedan blev även två vänner från Vi Unga föräldrar. Så det är massa bebisar överallt nu.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Resor och mat

 

 Träffade du några nya människor?

Lärde känna så många underbara människor när jag var i Kenya! Det är som att jag har startat upp ett litet liv där borta.

 
 
Vad fick dig att må bra?

Avsaknaden av stress som fanns i Kenya! Det var otroligt skönt och det är en av dom sakerna som jag har tyckt vart jobbigast med att komma tillbaka till Sverige.

 
 
 Vem saknade du?

Min familj, Martina och Sara!

 
 
 
 

 

På g!

Kategori: Allmänt

Visum till Indien, check
Visumansökan till Kina på g!
 
Det känns stört bra det här grabbar! 
För ja, jag kommer åka med två grabbar till asien och jag är övertygad om att vi kommer ha det så jä*la fett och att dom är det bästa sällskapet man kan tänka sig! 
Nedräkningen behöver inte ens börja för det är mindre än 1 månad kvar tills vi åker!
 
Och imorgon börjar jag jobba på mitt gamla jobb fram tills jag åker igen! 
 

Jag vill dö i Sverige

Kategori: Allmänt

Tja, alltså jag lever. 
Planerar för nästa resa redan...
Åkte skidor i lördags, då fanns det inga bekymmer.
Kom hem till Tullinge och en väldans lång lista med saker som ska göras.
Ska stå på hovet ikväll och frya fingrarna av mig när VIK spelar mot Djurgården.
 
 

Kwaheri

Kategori: Allmänt

Efter 6 månader så var det dax att åka hem nu


Kwaheri

Kategori: Allmänt

Idag åkte Julie hem :(
Julie är den av alla voluntärer (10 st) som jag har jobbat/bott med som jag har gillat allra mest. Vi hittade varandra fort och insåg att vi var intresserade av samma saker, se och göra saker nu när vi är här. Humorn som bruden har är helt otroligt, har sällan skrattat så mycket som när vi vart tsm!
Det lär bli ett besök till Tyskland i slutet av året!



Idag har jag börjat packa min väska, för på måndag är det min tur att åka hem. Och det är med blandade känslor, jag tycker om Kenya, alla människor jag lärt känna, barn som är så himla söta och kärleksfulla, tonåringar som man får kämpa lite med, självständigheten i att få ta reda på hur allt fungerar och kunna gå ut när man vill utan att någon frågar vart man ska eller när man kommer hem (mamma, pappa, jag saknar det lite), upptäcktsfärderna i alla små gränder, att kunna äta mat för 10 kr, att ringa Jonathan eller George när jag vill åka någonstans.

Den sistnämnda ska jag gå och bowla med ikväll, när George sa att han drömt om att bowla sen han var liten så kändes det självklart att hjälpa till lite på traven så drömmen går i uppfyllelse :)