bilderurmittliv.blogg.se

Pictures from my life.

Lunch

Kategori: Allmänt



Äter lunch 12.30 varje dag, idag är det ugali och kål som serveras, om vi bortser från ugalin så är det gott!

Idag har jag gjort ett kubbspel med lite hjälp av två händiga killar, så nu vill alla spela kubb! :D Finns det något annat spel/lek som är lätt att göra själv och som är lätt att förklara och involvera många personer i olika åldrar?

Min dag

Kategori: Allmänt


Idag är det torkade små fiskar, kombo eller omnema som dom kallas här, till middag. Därför är jag på Kilifi club med Petra (som är en av två grundare till barnhemmet) och dricker Allsops som föröcrigt är den enda goda öken jag druckit i mitt liv och väntar på min mat. Här är det 1 timme som gäller från beställning till servering så det gäller att inte vara hungrig när man kommer hit!

Idag har jag skrivit veckorapporten som varje vecka skickas till alla gudföräldrar där det står om olika saker som hänt den gågna veckan!
Hjälpt våran maneger med att planera fredagens storhandling då vi ska handla allt som vi gör av med under en månad som inte är mat, dvs tvål, lotion, tvättmedel, toapapper, pennor, block och andra skolsaker!
Varit på stranden i 3 timmar med några av barnen och byggt sandslott (pga lågvattnet)
Och nu sitter jag här på Kilifi club och ska vara social med Petra igen! :)

Allan fran Yxtorp

Kategori: Allmänt

Det har med internet ar inte alltid det smidigaste... 
Nu sitter jag iaf och chattar med min mamma pa facebook, for 2 manader sen hade hon inog inte vart inne pa facebook pa nagra manader och nu ar hon plotsligt online samtidigt som mig! Vad ar oddsen? 
Det ar iaf mysigt att chatta med dig mamma, jag saknar att bara kunna prata. Men vi far skypa en annan gang!
 
Ni som ar van med mig pa fb kan jag tipsa om att ga in och titta i mitt album lite titt som tatt for det ar nog dar jag kommer lagga ut bilder mest kontinuelit! (Ja Elin jag har sakert stavat fel pa det har ordet men jag har ingen aning om vad det ar som ar fel...)
 
Kommentera garna nagot nar ni laser, stall fragor sa kan jag svara pa dom i ett annat inlagg! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, vad vill ni veta???
 
Nu har Miki akt tbx till Tyskland, det kanns lite trakigt for hon var den enda utifran barnhemmet som jag har haft kontakt med...
 
 

Att saga hejda...

Kategori: Allmänt

Sahar vacker var jag alltsa nar jag lamnade min familj pa Arlanda... 
 
 
Var snarare sahar livradd och ar val delvis fortfarande. Jag menar jag har vart har i 2 veckor imorgon men det betyder att det ar 5 och en halv manad kvar att vara har! Jag har ingen aning om vad jag har att vanta mig....
 
 
 

Holiday

Kategori: Allmänt

Nu har alla barn har nere sommarlov fran skolan, men har har man bara lov i 2 veckor!!
Vilket betyder att jag kommer ha massor att gora i 2 veckor!
Det finns dock ingen plan for vad som ska handa nu nar det ar lov sa
Jag ska gora en imorgon. Jag menar 2 veckors lov utan nagon som helst planering kommer inte funka med 32 barn (i aldrarna 3-17 ar)
Ibland ar det bra att vara lite pedantisk av sig nar det kommer till planering och framforhallning!
Idag var aven huslakaren har och testade alla (barn och personal) mot HIV. Alla ar friska och det tycker jag kanns bra! Har aven en massa bilder fran det, aven dom aldsta var radda och skrek och forsokte varja sig nar det var dags for att ta blodprovet. Men dom far komma upp en annan gang!

Och nu ar det slut pa regnperioden och det blir bara varmare och varmare for varje dag som gar! Snart kommer jag bada i mitt egna svett...

Aug. 16, 2013

Kategori: Allmänt





Jag lever och mår bra! Har börjat vänja mig vid livet här nere, helt klart annorlunda jämfört med Sverige men något annat hade jag inte räknat med heller!

more coming up

Kategori: Allmänt

 
Haromdan foljde Miki med mig och nagra av barnen till stranden
 
 
Maureen narmast i bild ar yngst pa basrnhemmet med sina 3 ar! 
Bakom henne sitter Baraka, det enda han visste om Sverige nar jag kom var att han hade en bok som en svensk forfattare skrivit, Alla vi barn i Bullerbyn
 

Att borja kanna sig hemma

Kategori: Allmänt

Igar gick jag till Tuskys (motsvarigheten tll Ica maxi har nere) sjalv for forsta gangen. De tar inte svart att hitta, de tar bara att folja vagen fran barnhemmet tills man ar frame ca 15 min senare. Det som jag tycker ar skont ar att jag kanner mig saker med att ga sjalv har I Kilifi! Chansen att jag ska bli misshandlad, ranad, valdtagen, what so ever, ar lika liten som nar jag gar hem fran Tullinge centrum sjalv!
Idag skulle jag posta ett brev sa da fick jag se vart posten och varan (barnhemmets) post box ar, fick aven se vart doktorn haller hus. Vid forsta symptom pa malaria ska jag gad it med antingen mig sjalv eller nagot av barnen, da far man gora ett test som kostar 100 kenyanska shilling, dvs 10 svenska kronor och far 20 minuter senare reda pa ifall man har malaria eller inte! Lite skillnad mot att ga till vardcentralen dar man betalar 200 riksdaler!

Sa nu hittar jag till Tuskys, posten, doktorn, fruktmarknaden, banken, parken och massa annat!
Det ar skont for jag kanner mig mer hemma nar jag hittar och vet att jag kan ga dit sjalv och darmed inte ar beroende av att nagon annan maste ha ett arende till samma stalle som mig!

Nu nar jag hittar till dom mest nodvandiga stallerna sa borjar jag oxa kanna mig mer och mer hemma och inser att det har snart ar min nya vardag!

Dag 6

Kategori: Allmänt

 Har snart vart har I en vecka. Dagarna flyter ihop ganska mycket, aven fast jag gor och far se nya saker varje dag.

Igar var jag och Micki pa ett hostel for backpackers, det ligger en bit fran dar jag bor med det var otroligt fint. Sa igar var forsta gangen som jag akte tuktuk, det var en uel och pplevelse I sig! N’r vi skulle darifran akte vi pikipiki,som ar en blandning mellan en motorcykel och en moped, som kan ta 3-4 personer. Micki ar har i en manad och jobbar som voluntar  pa ett foretag och tar fram en strategisk plan for deras arbete. Hon ar fran tyskland sa vi pratar bade engelska och tyska, vilket jag tycker ar bra for da far jag ova upp min tyska!

Internet ar inte det basta och framforallt inte nard et kommer till wifi, sa jag maste sitta vid en dator varje gang jag vill gora nagot…
Har du forsokt na mig pa skype eller kik sa ar detta anledningen till att jag inte har svarat.
Jag ska ladda ner skype till datorn jag anvander  I veckan som kommer.

Nu ar det helg och barnen  ar lediga fran skolan sen igar eftersom manga har ar muslimer och firar Ramadan sa ar dom lediga fre-son. I vanliga fall ar dom bara lediga pa sondagar!
 
Bilder far ni en annan gang, jag ar glad ifall jag lyckas publicera detta inlagg!
 
 

Bra med internet

Kategori: Allmänt



Vill ni göra mig glad när jag är borta så hör av er!
Kik: 93lina
Skype: linaminiandersson

Idag händer det!!

Kategori: Allmänt

Dagen som vart så långt borta så länge
Dagen jag har drömt om sen jag var 14,
Dagen jag släpper allt vad trygghet heter
Dagen då ett nytt kapitel i llivet börjar
Dagen då jag åker
Den dagen är idag
 
Jag är nervös, börjar fundera på vad jag gett mig in på.                                                                                               
 
Men jag känner mig trygg för jag vet att familj och vänner finns kvar när jag kommer hem!

Saker jag kommer sakna

Kategori: Allmänt



Åker man och handlar med min familj kan man alltid räkna med att det kommer hända något. Idag hittade jag pappa och Ida fäktandes med en grilltång och ett plastsvärd som vapen!